Mit nyújt a tanfolyam?

 • Hogyan hozzuk létre a “biztonságos teret”  az életünkben és mire is szolgál?
 • Mi az aspektológia és mit jelent az integráció?
 • Mi a tudatos légzés szerepe ebben a folyamatban és hogyan kell csinálni?
 • Sérült én-részeink típusai és működési problémái.
 • Hogyan hozhatjuk vissza a különböző típusú sérült én-részeinket feldolgozás, tanácsadás, gyógyszerek, vagy hosszadalmas, kis hatékonyságú terápiák nélkül?
 • Megtapasztalhatjuk, hogy is legyünk azok, akik valójában vagyunk (sérült én-részek nélkül).
 • Megtanuljuk önmagunk teljes elfogadását és tiszteletét és visszahozhatjuk az életörömöt a mindennapi életünkbe.

Ezen az erőteljes három napos tanfolyamon Tóbiás bevezetőt nyújt az ‘aspektusok’ tudományágába. Az aspektusok általában egészséges és kiegyensúlyozott Én-részek, melyek egy speciális cél elérése miatt, vagy egy feladat ellátására születtek. Egy-egy aspektus egy bizonyos részünket reprezentálja pl. a szülő, a zenész, a harcos, vagy az üzletember, a gyógyító, a gyermek; de akár elmúlt életek identitásait; bizonyos tehetségeket és képességeket; sőt még a biológiánknak is vannak Aspektusai. Ennek következtében minden embernek van ezer és ezer Aspektusa. Az Aspektusok általában teljesen integráltak. Mindazonáltal az Aspektusok megsebesülhetnek, vagy széttöredezhetnek egy traumás tapasztalat eredményeképpen ilyen lehet pl. a fizikai bántalmazás, szexuális-, vagy pszichés visszaélés, egy súlyos betegség, egy válás, vagy egy baleset. De lehet egy olyan Én-rész is, amelyet megtagadunk, vagy elutasítunk. Ilyen esetben az Aspektus megakadottá, beragadottá és elkülönültté tud válni és az életét tudattalanul, gyakran káros módon befolyásolja. A legrosszabb (halmozottan traumatikus) esetben darabjaira törhet az ember Én-je és Többszörös Személyiségzavar (skizofrénia) alakul ki.

A Tóbiás által ajánlott eszközökkel elkezdhetjük felismerni és újraintegrálni azokat az Aspektusokat, amelyek nem teljesen integráltak az életünkben és visszahívhatjuk azokat saját magunkba. Ez a folyamat kihívásokkal teli és intenzív lehet, de nagyon felszabadító is egyben. Az aspektusok megértése mindenkinek segíthet felfedezni, hogy miként hozhatunk létre új saját Én-részeket az újonnan felmerülő élethelyzetek kihívásainak kezelésére. Az Aspektusaink újraintegrálásával, mély energetikai sebeket engedhetünk el és elkezdhetjük élvezni az életet egy teljesen új és kiegyensúlyozott módon.

Kinek ajánlható ez a képzés:

 • Pszichológusoknak, terapeutáknak, professzionális tanácsadóknak és speciális segítőknek, stb.
 • Kórházi ápolóknak, ill. egészségügyben dolgozóknak
 • Mindenkinek, aki nehézségeket, vagy blokkokat tapasztal a saját életében
 • Aki többet szeretne megtanulni saját magáról és arról, hogy miként működnek általában tudattalanul bennünk a dolgok
 • Akik gyakorlatban is hasznosítható megoldásokat és eszközöket szeretnének kapni
 • Akinek rokona, vagy családtagja skizofréniában szenved
 • Aki az igazi megoldásokat keresi és túl kíván lépni a tipikus terápiák és tanácsadások által már ismert módszereken
 • Tudatos teremtő szándékozik lenni a saját életében

A tanfolyam anyag nyolc DVD-s csatornázást tartalmaz Geoffrey Hoppe közvetítésében, valamint oktatók által vezetett légzés-gyakorlatokat és csoportbeszélgetéseket.

Nyelv: Angol nyelvű DVD-k magyar felirattal, beszélgetések: magyar és/vagy angol, vagy portugál, spanyol, szlovén, horvát, szeb, vagy német nyelven (ez ügyben lépjen kapcsolatba az oktatókkal).

Program:
Péntek- 10:00 – 10:15– Regisztráció
Péntek – 10:15 – 17:00
Szombat – 10:00 – 17:00
Vasárnap – 10:00 – 16:00

Megjegyzés: A résztvevők számára nem előfeltétel, semmilyen más tanfolyam elvégzése ahhoz, hogy az Aspektológia  tanfolyamon részt vegyenek.

Ajánlás:
Az Aspektológia Iskola (ASP) elvégzése előtt erősen javasolt a Tóbiás Szexuális Energiák Iskolája (SES). Azok az energia menedzsment készségek melyeket megtanulhatók a SES-en, segíteni fognak, hogy kevésbé essünk ki a saját egyensúlyunkból és ne sújtson le minket, miközben megjelennek bizonyos sérült Én-részeink az Aspektológia Iskola alatt, vagy után. Bővebb információ a SES-ről itt található.

Az Aspektologiáról olvashat még a cikkeink között.

Aspektológia Iskola ismertető videó :

Megjegyzés: Előfordulhat,  a magyar nyelvű felirat megjelenéséhez, a video elindítása után rá kell klikkelni a lejátszó “Captions” gombjára (jobb alsó sarok, balról a második gomb) ki kell választani a magyar nyelvet is és engedélyezni kell.

Az Aspektológia témájához kapcsolódó egyéb anyagok:

116A Szerep- és az Aspektus-énjeink Visszatérése

Az anyag 2007. március 9-én készült (Incline Village, Nevada, USA)

Tóbiás szerint, az Aspektológia a saját Aspektusaink tömkelegének megértése és tanulmányozása. Életünk bizonyos szituációs helyzeteire Aspektusokat alkotunk magunk számára, mint Teremtő létezők. Nyilvánvalóan, az emberrel összefüggő Aspektusok magukban foglalják a Gyermeket, a Szülőt, Házastársat, az Alkalmazottat, a Spirituális Munkást, a Sport Rajongót, a Tanácsadót, stb. Kiterjesztjük magunkat ezekbe a szerepekbe, melyek a szükségtől és a szituációtól függenek.

Számtalan Aspektusunk van, ide értve azokat is, melyek elmúlt életekből, álmokból és a multi-dimenzionális valóságokból származnak. Ezek az Aspektusok bejöhetnek-, illetve kimehetnek a tudatosságunkból, hogy a szituációt szolgálják.

Ebben a lenyűgöző beszélgetésben Dr. Norma Delaney és Linda Benyo együttes vezetésével, Tóbiás arról beszél, hogy hogyan és miért teremtünk Aspektusokat. Arról is beszél, hogy az Aspektusok sok rétege és szintje miként tud zavart és káoszt okozni az életünkben, és hogyan hozhatjuk vissza az összes Aspektusunk energiáját a jelen pillanatba, hogy jobban szolgáljanak minket. Az előadást Norma Delaney is vezeti, aki a Többszörös Személyiség-zavar betegségben szenvedők viselkedéséről több éves tapasztalattal rendelkező profi facilitátor.

A már magyar nyelvre is lefordított anyag hamarosan megvásárolható a Shaumbra webáruházban itt.

766Az emberi összetételünk hiányzó Aspektusa

Az anyag 2006. október 14.-én készült (Coal Creek Canyon, Colorado, USA)

Nem ismeretlenek számunkra emberi összetételünk legnagyobb aspektusai: a Test, az Elme és a Lélek. Azonban, Tóbiás szerint az emberi összetételünk székének van egy hiányzó lába: a Dei Un Gnoszt. A mi “kreatív megoldásunk”a Gnoszt, az a részünk mely képes megoldani a problémákat messze meghaladva az elme képességeit. Kész arra, hogy visszajöjjön hozzánk most, az új Energiával és az emberiség kibontakozó tudatosságával.

Dr. Garret Annofsky arról beszél Tóbiással, hogy miként működik a Gnoszt, hogyan lehet beintegrálni azt az életünkbe és mire nem számíthatunk. A nyílt szóváltásuk közepette, Tóbiás a Gnoszt hatékonyságának bizonyítására Garret életéből hoz fel példákat.

A már magyar nyelvre is lefordított anyag hamarosan megvásárolható a Shaumbra webáruházban itt.

113   Aspektusok és Integráció

Az anyag az AwekeningZone Radio Feeling Good című műsorában hangzott el 2014. márciusában.

Műsorvezető: Marisa Calvi
Vendégek: Norma Delaney és Garret Annofsky

Norma és Garret beutazta a világot az együttérző és tudatos légzést oktatva, hiszen tudták azt, hogy ez a kulcs ahhoz, hogy visszatérjünk a saját eszenciánkhoz. Tanításaik legnagyobb része az integrációról szól – újra egybe olvasztva minden egyes részünket, elmúlt életekből, mely aspektusokat (énrészeket) azért hoztunk létre hogy az emberi életben megálljuk a helyünket, hogy tevékenykedni tudjunk. A rádió adásban Norma és Garret beszélt arról, miért is teremtünk aspektusokat, hogy tudjuk újra egyesnúlyba hozni őket és hogy miért is akarjuk beintegrálni mindet? A rádióadásban a hallgatók által telefonon illetve, az Awakening Zone csevegő szobájában feltett kérdéseket is megvitattuk.

Ez az ingyenes anyag hamarosan magyar nyelveű szöveg formátumban is elérhető honlapunkon.