Tehát mi is a HALÁL?

 – A légzéssel az ÉLETET választjuk –

 Írta: Thomázy Tímea 2009.
Igen, egy ember meghalhat agytrombózisban, vagy rákban, vagy amiben akar! Mindegy, hogy itt a Földön lévő fizikai testében lakó lélek, vagy valami másik dimenziós része dönt erről, a lényeg az összhatás! Ha csak 1 aspektusa akar “meghalni” és elhagyni a földet, ahol a fizikai testének ruhájában járkál a 3D-ben, akkor úgysem fog meghalni….addig csak érlelődik benne… Ahhoz, hogy valóban elmenjen, minden aspektusnak bele kell egyeznie!
Mert ugye tudjuk, hiába hal meg valaki itt a 3D-ben és úgymond porrá lesz a fizikai teste, annak ellenére a Lélek még tovább él, mint ezt olyan sokan tapasztalták már! (mert ugye a test nélküli lelkeket is lehet érezni és sokan kommunikálnak is velük, attól függetlenül, hogy a földön van éppen, a Földközeli birodalomban, vagy máshol!)

Tehát mi is a HALÁL? Az, hogy egy lélek, melynek több dimenziós énje van, elveszíti a földön “szaladgáló” ruháját, melyet már nem érez komfortosnak! Amikor már nem azonosulunk egy régi ruhával, lecserélhetjük azt és újabb érdekességeket tapasztalhatunk meg, amikor ismét le akarunk születni a földre! Van aki ezt élvezi, van aki nem! Attól függ, hogy mit választ, hogyan születik le az “illető”!És miért is kell felfogni a halált feltétlenül rossznak? Még a régi magyar paraszti társadalomban is tudták az emberek, hogy a halál az az élet része! A ravatal mellett jól kisírták magukat, sőt belesegítették egymást a fájdalom és a nagy feszültség levezetésének, ezen nagyon hagyományos és szeretetteljes módjába a siratásba! A halottat mindenki látta, mindenki megfoghatta! Még a legkisebb gyermeket is odavitték és közvetlen fizikai kontaktusba került a fizikai testtel, amely már nem élt! Ez egy végtelen természetes folyamata volt az elengedésnek! Megkönnyítette a családtagok számára is a folyamatot! …és ami a temetés után történt? Az volt a Halotti tor! Az eszem-iszom, dínom-dánom! Ittak a halott egészségére! Vele mulattak, hiszen még ott volt a közelben….

A halál természetellenessé válásának folyamata és a kórházban való meghalás és az otthoni ravatalozás betiltása, vagyis intézményesülése szétzilálta az egész magyarság halálképét ebben a globalizálódó világban!

Régen is volt betegség és sokan meghaltak! Miért kell mindenkinek hogy 1000 évig éljen, ha már úgyis csak szenvedés az élete és utálja az egészet, úgy ahogy van! Hiába az egészség és a nyugdíjas kor, vagy a sok pénz, ha valaki nem arra fordítja az időt, hogy az élet minden egyes pillanatát élvezze! Ha nem ugrik fejest a tengerbe, ha nem sütteti az arcát a napsütésben és ha nem fakad arcára mosoly egy édes kisbaba láttán? Akkor minek élni mint egy robot? Csak hajtani az igát azért, hogy aztán legyen pénzem magamra, mert mindenki ezzel kezdi és mikor odaér, hogy van pénze, egyszer csak elfelejtette, hogy mit is akart! Mintha amnéziát kapnának az emberek! Kivész a szenvedély és az életöröm az emberekből!

Én a legjobban egyszer egy öreg nénin voltam meglepődve, aki megjárva a háborút és fogságot és kínzásokat és minden mást. Akkora nyugalommal és boldogsággal tekintett az életre, tele volt még 90 évesen is tervekkel és életörömmel! Igen a traumák és mérhetetlen szenvedés ellenére, megtanulta nem erről az oldalról személni az életet, hanem igen is ÉLNI AKART! …ÉS SAJÁT MAGÁT VÁLASZTOTTA ahelyett, hogy élő halottá változott volna, mint annyian a társadalomban!

ÉLJETEK és ÉREZZETEK! Mert, ezért vagyunk a földön!

Szóval én teljesen együtt érzek a haldoklóval és a családdal!
Sőt, a fogom a kezét és vele lélegzek módszerrel is! Mert mi is a tudatos légzés? Segít harmóniába kerülni önmagunkkal és a testünkkel és segíti az elengedést! Segít a központunkba jönni és a zavartságot és a félelmet elhessegetni! Ez az, amit tanítottak annak idején az Anasazik a HALÁL iskolában.
Együtt lélegeztek a haldoklóval és energiáik a közös légzésen keresztül összekeveredve, egy csodálatos szeretettel teli táncot jártak, lassan és elfogadással és elengedéssel és mélységesen mély együttérzéssel!

A légzéssel az ÉLETET választjuk!

Én is csodálatos dolgokat tapasztaltam a légzéssel kapcsolatban! Imádom, ahogy Quan Yin segíti az energiákat légzés közben és olyan mélységes egyensúlyt hoz, a légzésen keresztül! A légzéssel egyszerűen visszatérhetünk a központunkba, a teljes egyensúlyba és magunkba integrálhatjuk a többi dimenzióban található énjeinket! Egyszerűen sírni tudnék a boldogságtól, olyan szép egy ilyen tapasztalat!

A légzéssel az ÉLETET választjuk! A légzéssel MAGUNKAT választjuk!
Csak könnyedén az orrunkon beszívjuk a levegőt, mélyen be a hasunkba, figyelve, hogy csak a has emelkedjen! …és kifújjuk a levegőt! Egyszerűen csodálatos, lassan szépen ringatózva lélegzünk, ahogy a lágy nyári szellő ringatja a búzafejeket! Csak ki-be! Egyszerűen, szeretettel! Elfogadva és szeretve magunkat.
Érezd a levegő körforgását! Érezd önmagad!
Érezd a szíved légzés közben és érezd a spiritualitásodat!
Érezd a lelked és és érezd az Istenséged.
Lélegezz csak magadért!
Válaszd az életet! Válaszd MAGADAT!
Igen! Te vagy az ajándék!
Igen! Te vagy a teremtő!
Válaszd magadat!
Lélegezz!
Töltsd meg a tested energiával!
Szívd be jó mélyen a hasadba.
Igen! Majd engedd ki!
Szívd be az Univerzum energiáját!
Igen! Érezd a töltődést!
Érezd, hogy a levegő végigfut a testedben, és mindent megtölt nedvességgel és oxigénnel.
Érezd a karodban, az ujjad végében!
Érezd a lábaidban,
Érezd, ahogy végigfut a lábujjaidban!
Eltölti a tested!
Szívd magadba! Igen!
Érezd a gyógyító erejét!
Szívd be mélyen magadba!

Üdv Mindenkinek!

Copyright © Thomázy Tímea 2009
_________
Ez az írás a www.shaumbra.wire.hu Fórumában született
Kép: Anthony Butkovich www.abartist.com